Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2009 14:25 - Траурът и безумията в родната ни държава продължават
Автор: andi2 Категория: Новини   
Прочетен: 1069 Коментари: 2 Гласове:
0



Днес е третия ден от траура . В с. Иречеково (Ямболско) погребват 16 -годишният Цонко Ганев

Цонко бил за сладолед, като го ударил автобусът image image image
Автор Vania   
30 May 2009
Ямбол. 16-годишният Цонко Ганев хукнал към сергията за сладолед и там го застигнала смъртта, разказаха вчера почернените му близки.
"Синът ми за първи път изяви желание да отиде на събора. Беше с баба си и дядо си. Казал: "Искам сладолед!". За миг се отделил от тях, отишъл на отсрещната страна на шосето... Той е първата жертва, първият човек ударен от онзи автобус", разказа разплакана вчера майката Стоянка. Жената все още не може да повярва за случилото се. Като на филмова лента минават през нея всички моменти през последните два дни. Тревожното обаждане на Цонковия баща: "Автобусът уби хора! Автобусът уби хора! Детето го няма!". Възрастната  напразно се опитвала да забележи някъде червеният потник на момчето сред касапницата на Бакаджика. През това време бащата Ганьо вече бил в двора на болницата. С часове чакал да научи каква е съдбата на синът им. Името на момчето не било в списъка на ранените. Никой обаче не давал информация за самоличността на жертвите. Следобед във фаталния ден им съобщили ужасяващата вест: "Детето ви е убито!".
Цонко ще бъде погребан на 31-ви май в с.Иречеково, където живеят баба му и дядо му. Осмокласникът обичал да прекарва времето си там, да помага в градината на възрастните хора.
( от Yambol-dnes.com)

 Хвърлих един поглед на новините . Катастрофи колкото искаш --- убити , ранени .
http://www.focus-news.net/?id=s2426
И май вече трябва да започнем да търсим вината и в себе си . Въпросът е ще спрем ли да се самоизтребваме --- май не . За съжаление.
И посточнно ще си обявяваме траур

--------------------------- ----------------------------------------
 А и тъй като не мога да се съглася с министър Тачева , че при инцидента в Асеновград всичко е било в реда на нещата , ето ви линка за петицията
 
http://bgpetition.com/dve-bulgarski-detza/index.html
и клипчето
http://vbox7.com/play:92b999a6&ef=1

Всеки може сам да прецени , като изгледа клипчето, кой е действал адекватно и кой не . И докога в БГ ще има институции само на хартия ????????????

Вярно има влязли в сила решения на съда и т.н. , но не това беше начина да се действа в тази ситуация . По БРУТАЛЕН начин бяха нарушени правата на децата . Та , като полицаите ходят да прибират някоя "мутра " , те се отнасят много по- човешки .
А родните политици купонясват ли , купонясват ...........








Гласувай:
0



1. neptunche - ужас....
31.05.2009 14:46
.......
цитирай
2. merita - Ще ми се да кажа само думите казани ...
03.06.2009 23:25
Ще ми се да кажа само думите казани много отдавна:Боже колко мъка има на този свят Боже!
Всичко , което става всеки ден , ми дава основание да считам че няма как да не са верни думите от Библията:Не е дадено на човек , който ходи да оправя стъпките си!Никога няма да успеем да се преборим с несправедливоста и нашето несъвършенство винаги ще става повод да се случват лоши неща.Се ла ви, както казмат французите.Надявам се в праведния нов свят на Бога да можем да се поздравим с един друг ред и друго общество !Поздрав!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: andi2
Категория: Други
Прочетен: 502041
Постинги: 175
Коментари: 1182
Гласове: 7680
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031