Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2009 16:58 - ВРЕДАТА ОТ ЦИГАРИТЕ - 2 ЧАСТ
Автор: andi2 Категория: Други   
Прочетен: 2356 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.05.2009 17:00


Или  продължението ------- 2 . 
Преди години бях чел един разказ и ми се запечата в съзнанието . Ще ви го преразкажа .
Та. На някаква журналистка от столичен вестник и възложили да напише статия за дълголетниците. Но нали , се гонят все рейтинги , на нея и се искало , да намери човек , който да не спада към средностатистическия 100годишен човек . Тоест да не живее в китно , планинско селце , или пък млякото да му е била основната храна , да не се блъскал по нивите цял живот , и да не знае какво е това алкохол , цигари . Аудиторията малко се била изморила вече от подобни разкази .Трябвало и нещо по-различно. И тя тръгнала да търси . Ама къде да ти намери подобен типаж   - естесвено в големия град . Всичко си е замърсено , но все пак някак си оцеляваме + някой друг вреден навик , и ако поне наближава 90-те ..... , вече се виждала на първа страница . А защо не и за някоя награда да я предложат. Такива мислици и се въртели из глвата  докато обикаляла из прашните улици. И ето , че късмета и проработил . Стигнала до една кръчма и гледа на стената подпрян един доста сбръчкан човечец . На пръв поглед се вписвал в изискванията . Решила да го заговори . Разбрала доста неща за него . И сърцето и биело лудо . Направо "ударила бингото" . Въпросният човек ПУШЕЛ ---- по 2/3 кутии на ден , зависи кой колко ще го черпи . Кръчмата му била като втори дом , алкохолът --- вместо вода . Трескаво си водела бележки за неговия живот . Обещала му лично да му донесе един брой от вестника . Тъкмо си тръгвала , когато се спряла , защото забравила да попита на колко е години . Човекът се позамислил малко , и помолил да му каже коя година е , защото паметта му започнала да изневерява. Нормално, нали е човек на възраст. 5 минутки смятал нещо на треперещите си пръсти .
-Ами , ако не сте ме излъгали , коя година е , скоро ще направя 35...................
Журналистката останала като гръмната. Едвам успяла да промълви едно довиждане , и тръгнала в противоположната посока , а човечецът неудомяващо я изпратил с поглед и поел пак по своя път ........ към кръчмата.
Това е  . Изводите ги оставям на вас.
Но колкото и да се мъчим да намерим , нещо хубаво в цигарите , такова няма . Едно е сигурно - бавно , но сигурно те ни убиват .Бавно , но сигурно..........


П.С ----Клипчето ще ни покаже какво се получава , като се изпушат 400 цигари  .
П.С.1--- Тъй като експеримента е истински , да не се прави при домашни условия ,  и  намалете звука , защото една машинка издава много силен  шум.


П.С.2 - Следва ........



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: andi2
Категория: Други
Прочетен: 503014
Постинги: 175
Коментари: 1182
Гласове: 7680
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930