Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2009 14:14 - Да се въведе ли вероучение в училище???
Автор: andi2 Категория: Други   
Прочетен: 1589 Коментари: 7 Гласове:
0



Имам на предвид въвеждането на Православно вероучение.Една доста дискутирана тема .Оказва се толкова сложен въпрос ,че вече 20 години нито едно правителство не може да се справи с този наглед обикновен въпрос. От какво го е страх обществото (под общество разбирам нас хората). ??? В различни статии съм срещал най-различни мнения --------- от твърдо за , до категорично против . Поразява ме фактът , че много от родителите , асоциират този предмет с "промиване на мозъците" на техните деца.СТРАХ, че те ще възприемат някакви морални ценности , да умеят да правят разлика между добро и лошо . Звучи парадоксално -------- по сме съгласни с всякакви реалита шоута , тв -предавания и т.н. да възпитават нашите деца. И какъв е резултата ----- трагичен . Вече е ежедневие непълнолетни деца да убиват и то с нечовешка жестокост . Безобидните детски игри от нашето детство са заменени, с виртуалния свят на нета. И пак нищо лошо. А иначе да се говори за БОГ в училище е "много лошо нещо" . Толкова лошо , че да ти се "изправят косите". Ние живеем в 21 век , това са отживелици ,казват мнозина. И какво се получава ------- повече от децата не знаят смисъла на думичката "уважение" , по учлищата е "лудница" .Училището като институция е почти сринато . Колкото си по-лош и арогантен , толкова повече се издигаш в очите на своите приятели . С две думи ----- шантава работа. А същите тези родители , които сега категорично заклеймяват " промиването на мозъците" на техните деца , много лесно се съгласяват с една ЛЪЖА , с която всички ние сме се срещали . Става дума за "еволюционната теория на ДАРВИН " Теория изпълнена с хиляди противоречия и буквални лъжи , само един пример----> законът на ХЕКЕЛ , който гласи:"Онтогенезата повтаря филогенезата" , тоест човешкият зародиш в своето развитие наподобява различни животински видове . ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ. Но къде в учебниците пише  , че тази теория още след публикуването си , е подложена на унищожителна критика от много учени от 19 век ( а сега сме 21 и живеем с тази лъжа , май оглупяваме с годините) и накрая самият ХЕКЕЛ  е принуден да си признае ,че много от нещата си ги е измислил , и много от неговите "доказателства" са оспорени в съда. НЕВЕРОЯТНО , ТОЙ СИ ПРИЗНАВА , ЧЕ ОТКРИТО ЛЪЖЕ , НО ТАЗИ ТЕОРИЯ И ДОСЕГА СЕ ИЗУЧАВА В УЧИЛИЩЕ. .Какво се получава ,предпочитаме да възпитаваме децата си  с ЛЪЖИ,вместо да им покажем наистина кое е правилно и кое не . Обаче допускаме ОГРОМНА грешка. Защото , ако сега гледаме отсрани , утре може да сме в "Централната емисия" на новините . Но тогава ще е прекалено късно . За съжаление обаче не искаме да се осъзнаем.


Тагове:   вероучение,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sparhawk - Много тежко звучи
25.03.2009 14:19
това, което казвате за еволюцията. Навремето един от блогърите тук, мисля, че turbo4, беше написал, че еволюцията наистина изглежда съмнителна, но на този етап няма друга научно подкована теория, която да може да я обори. Що се отнася до вероучението, мисля, че основните възражения са за това, че се налага административно една деноминация на една определена религия върху другите. Оттам идват два варианта:
- Или православното вероучение да е задължително за всички без значение личното им вероизповедание или отсъствие на такова, нещо, което е дискриминационно
- Или всеки да си учи вероучението на своята религия + етика за атеистите, което не е много добре, тъй като разделя на "клетки" учениците и те започват автоматично да се делят на групички.
Моето лично мнение е, че трябва да има час по Религия, който да запознава учениците с основните вероизповедания по света и у нас, като едновременно с това набляга на универсалните ценности и "златното правило" да не правим на другите това, което не искаме и на нас да ни направят.
Иначе сте прав за ставащото в страната, но аз мисля, че не Интернета е виновен, а безотговорния ни псевдоелит, който с отрицателния си пример разкапва обществото.
цитирай
2. artanis - като католик
25.03.2009 14:31
съм напълно против в училищата да се изучава източно православие.

поздрави:
цитирай
3. princesss - ЗА! Според чл. 13, ал. 3 на Конс...
25.03.2009 14:46
ЗА!
Според чл.13,ал.3 на Конституцията на Република България, традиционната религия е източноправославното вероизповедание.
И съм на мнение, че всеки, който е гражданин на България, трябва да е наясно с религията на хората, които го заобикалят.Извън това, всеки има право да си вярва в каквото си иска.
цитирай
4. andi2 - Моето мнение, че както в България ...
25.03.2009 14:49
Моето мнение ,че както в България официалният език е български , така и официлното вероизповедание е Източното православие . Следователно то трябва се изучава в училище . Ако децата само разглеждат различните религии, няма да има никакъв ефект. А за ------->>> Еволюционната теория , ще напиша отделна тема . Но без да си измислям , противоречиятя в нея са огромни. Най-голямото е, че нарушава основният принцип " ЖИВОТ СЕ РАЖДА ЕДИНСТВЕНО И САМО ОТ ЖИВОТ". А колкото до НЕТА , оставиш ли го детето пред компа , трудно може да го контролираш.И навсякъде само насилие ---- най -вече игрите .А ако на политическия елит му пукаше за това, какво става в държвата , нямаше само да стои и да гледа, и да не прави нищо .Но има и едно друго правило -------->>>>>>> като се разбие семейството като основна единица в обществото , самото общество се разпада . Добре се справяме и тук за съжаление . ПОЗДРАВИ.
цитирай
5. sparhawk - Светото православие
25.03.2009 15:20
е традиционна, не официална за България религия. България е светска държава и няма такава. Не съм съгласен и с това, че няма ефект да се разглеждат различните религии, според мен така се учим на толерантност и разбиране към другия и другостта. Аз съм и против идеята за контролиране на децата. Трябва да има предпазване, а не контролиране. Поне това е моето мнение.
Поздрави!
цитирай
6. teachme - Сега има часове по религия,
25.03.2009 17:05
като СИП.
Не мисля, че трябва да се въведе като предмет от ЗП.
цитирай
7. artanis - princesss
25.03.2009 19:46
Аз съм наясно с религията на хората, които ме заобикалят и точно поради това не искам тя да бъде изучавана в училище.

поздрави:
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: andi2
Категория: Други
Прочетен: 503291
Постинги: 175
Коментари: 1182
Гласове: 7680
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930